142. jesenná aukcia výtvarných diel

02. Október 2018, 18:00

Image

Aukcie | 142. jesenná aukcia výtvarných diel

Biografia: Gustav Obendorf epizodicky vstúpil do dejín nášho novodobého maliarstva. V Žiline sa 1. augusta 1903 uskutočnila Výstava uhorsko – slovenských maliarov, na ktorej sa zúčastnili maliari: Tomáš Andraškovič, Jaroslav Augusta, Karol Miloslav Lehotský, Gustáv Mallý, Gustáv Adolf Oberndorf a Emil Pacovský. Bola v tom období ojedinelým vystúpením pronárodne orientovaných slovenských výtvarníkov. V priebehu niekoľkých dní vznikla Grupa uhorsko – slovenských maliarov, ktorej zakladajúcimi členmi sa stali Pacovský, Augusta a Mallý. Aj napriek podpore hlasistického hnutia a prítomnosti žilinského profesora kreslenia G. A. Oberndorfa, bola výstava neskôr označená ako panslávna a z tohto dôvodu predčasne ukončená.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.