82. aukcia súčasného slovenského umenia

28. Október 2008

Aukcie | 82. aukcia súčasného slovenského umenia

Biografia: Ľudmila Hrachovinová sa narodila 11. 6. 1984 v Bratislave. 1998-2002 študovala na bratislavskej Škola úžitkového výtvarníctva Jozefa Vydru. 2002-2008 na Katedre maľby a iných médií (najskôr v ateliéri +-XXL, prof. Fischera, neskôr v IV. ateliéri prof. Csudaia) Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Hrachovinovej hlavnou devízou je jej presvedčivý a v slovenských pomeroch neopozeraný maliarsky program. Autorka ako inšpiračné východisko svojich prác priznáva fragmenty z tlačových reklám a plagátov. Ich maliarskou interpretáciou posúva hranice realistického zobrazenie na pomedzie abstrakcie – jej veľkoformátové plátna často dešifruje iba názov, ktorý v spleti čiar odhalí divákovi náčrt tváre či obrysy mesta. Zaujala expresivitou maliarskeho gesta a prekvapivo uvoľneným rukopisom. Pravidelne sa zúčastňuje výberových prehliadok súčasnej maľby, samostatne vystavovala v Galérii M+++ (2007).

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.