91. Aukcia súčasného umenia

18. Máj 2010

Aukcie | 91. Aukcia súčasného umenia

Biografia: „Nové kontexty, tak ako ich Gerboc, relativizujú v podstate všetko, čo súvisí so stabilitou a integritiou jedinca. Je to eskalácia nepokoja a úzkosti v kulisách prevzatých a manipulovaných citáciách kultúrneho, sociálneho a politického braku, začiernených hesiel, zastrených tvárí, v pokrivenej, znásilňovanej figurácii“. (P. Vaňous) Martin Gerboc sa narodil 1971 v Bratislave. 1991-96 študoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, 1992-93 absolvoval študijný pobyt na S. R. University of Pennsylvania v USA 1995 na College of Danish Design v Dánsku. 2004 obhájil doktorský titul na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. Absolvoval študijné pobyty v Cité Internationale des Arts v Paríži (1998, 2002 a 2006). 2007 kurátorsky pripravil slovenskú časť medzinárodnej výstavy Jeune Creation Europeenne / Salon itinerant d´art contemporain v Paríži. Samostatne vystavoval v Prahe (Galerie Jelení; Galerie A.M.180; Galerie kritiků atď.), v Bratislave (SOGA; Pálffyho palác; Priestor for Contemporary Arts; Galéria Veža; Francúzsky inštitút; Galéria Nova atď.), v Paríži (Librairie du Monde Libertaire; Cité Internationale des Arts atď.). Venuje sa aj literatúre (vydal štyri publikácie Maľba ako politický akt neototalizmu!; Kvapky krvi, Štrukúry sadomasochizmu; Dôverovať unavuje; Myslením ku kríze, Nihilizmus je pragmatizmus) a filmu (realizoval niekoľko filmových projektov na Slovensku, v Čechách a vo Francúzsku). Z literatúry: Martin Gerboc. Yes, Virginia. Ani stín, ani světlo. Kat. výstavy. 2010.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.