91. Aukcia súčasného umenia

18. Máj 2010

Aukcie | 91. Aukcia súčasného umenia

Biografia: Kamil Kozub sa narodil 14. 10. 1980 v Starej Ľubovni. 2000-2006) študoval v Ateliéri maľby (prof. Ján Berger) na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. Jeho diplomová práca „20 X 30“, za ktorú bol ocenený Cenou rektora VŠVU za najlepšiu diplomovú prácu v odboroch voľných umení v roku 2006, pozostávala z 92 obrázkov rozmerov 20x30 cm. Práca získala aj medzinárodné ocenenie, keď bola prezentovaná medzi pätnástimi najlepšími európskymi absolventmi vysokých výtvarných škôl na prvej medzinárodnej výstave START POINT 2006 v českej renomovanej galérii Sýpka a hrad Klenová. Výber jeho námetov je široký, od fragmentov prírody, krajiny, zvieracích motívov až k figurálnym motívom, z ktorých dominantnú úlohu zohráva portrét. Kozubov maliarsky prejav definuje bohatá škála výrazových znakov, bravúrne narábanie s farbou, expresívny rukopis. Profesor Berger charakterizoval Kozuba ako maliara so skvelou a typicky maliarskou predstavivosťou, schopnosťou intenzívneho prepisu vecí obecných, vecí všeobecne známych do pozoruhodného stavu intímneho priblíženia.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.