97. aukcia súčasného umenia

17. Máj 2011

Image

Aukcie | 97. aukcia súčasného umenia

Biografia: Ján Hlavatý sa narodil sa 8. 8. 1955 v Zlatých Moravciach. 1975 – 1981 študoval na vysokej škole výtvarných umení v Bratislave u profesora Želibského. Venuje sa maľne, zvlášť prelínaniu maliarskych šruktúr a štýlov v obrazovom celku. V ranej tvorbe sa sústreďoval na figurálnu tvorbu v zjednodušenej tvarovej štylizácii a redukovanom monumentalizovanom tvare. Rozhodujúcu úlohu u Hlavatého zohráva farba, ako jeden z najdôležitejších stavebných prvkov jeho obrazov. Farba, ktorá sa postupne stáva výsostne maliarskym problémom, v spojení s dynamickým prednesom a vyváženou kompozíciou – to sú hlavné atribúty umelcovej maľby. Jeho diela sú zastúpené v zbierkach Slovenskej národnej galérie, Galérie mesta Bratislavy, Považskej galérie Žije a tvorí v Bratislave .

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.