97. aukcia súčasného umenia

17. Máj 2011

Image

Aukcie | 97. aukcia súčasného umenia

Biografia: Maľby Mariany Sedlačíkovej primárne vychádzajú zo zobrazenia vyprázdnených verejných priestorov – umeleckých galérií, nákupných centier. Tieto „architektonické rámce“ jej slúžia na vytvorenie zvláštneho dialógu s divákom, ktorý vzniká na základe neutralizovania zobrazovaného. Ostáva len náznak priestoru, v ktorom sa odohráva takmer banálny dej zo súčasnosti - obrazy sú z galérie vymazané, z obchodného centra ostal len prázdny nákupný košík. Samé osobe nenesú žiadnu konkrétnu informáciu, len odkazujú na známe deje, ktorých sa každodenne a mimovoľne zúčastňujeme. Mariana Sedlačíková sa narodila 19. 7 1984. 1998-2002 študovala na Strednej priemyselnej škole odevnej v Trenčíne, odbor: odevný dizajn. 2003-09 na Vysokej škole výtvarných umení Bratislava, v ateliéri prof. Fischera, odbor Maľba a iné média. 2008 absolvovala stáž na Akadémii umenia a dizajnu, Wrocław.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.