127. jarná aukcia výtvarných diel

15. Marec 2016, 18:00

Image

Aukcie | 127. jarná aukcia výtvarných diel

Biografia: Elvíra Antalová sa narodila v Zlatých Moravciach. Venuje maľbe a gobelínu. Motivicky sa zameriava na prírodu a krajinu. Formálne je jej dielo ukotvené v moderne. Realitu redukuje do znakovej podoby. Do popredia vystupuje kontrast medzi expresívnou čiernou líniou definujúcou tvar a farbou vyjadrujúcou atmosféru. Aj v najnovších dielach z posledných rokov je nositeľkou výrazu farba a línia. Štylizácia tvarov je čoraz abstraktnejšia, monumentálne pôsobiace farebné plochy ohraničuje čierna kontúra a vytvára harmonickú kompozíciu. Impresionista by možno namietal voči prítomnosti čiernej farby v prírode, no na obrazoch Elvíry Antalovej nepôsobí rušivo, naopak, s istotou nahodené výrazné línie len umocňujú celkový dojem z obrazu. Nechávajú vyniknúť expresívnemu charakteru diela, ku ktorému autorka postupne prechádza. Rytmus, dynamika, čistá farebnosť a postupné oslobodzovanie sa od námetu smerom k znaku v kombinácii s rozmerným formátom diela núti diváka podvoliť sa a uznať silu prírody.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.