106. jesenná aukcia výtvarných diel

25. September 2012, 17:00

Image

Aukcie | 106. jesenná aukcia výtvarných diel

Biografia: Bedřich Wachsmann (17. 5. 1820 Litoměřice - 27. 2. 1897 Praha) bol nemecky hovoriaci český maliar a architekt.Vyštudoval gymnázium a reálku v Litoměřiciach. 1840 odišiel na maliarsku akadémiu do Lipska, neskôr do Drážďan a Prahy. Popri štúdiu sa živil litografickými prácami, portrétoval a tvoril miniatúry. 1848 odchádza do Innsbrucku, kde rok a pol maľoval krajiny. Jeho daľším pôsobiskom bol Mníchov, kde se preslávil – miestna umelecká beseda pät rokov po sebe kupovala jeho obrazy. Bol vyhľadávaný aj ako súkromný pedagóg, ďalšie úspechy dosiahol na výstavách v Salzburgu, Linzi, Viedni a Prahe. Študijné cesty do Tirolska a severného Talianska. Bol obľúbený u českej šľachty, predovšetkým u Schwarzenbergerov a Schönbornov. Od pápeža Leva XIII. dostal za jednu z prác čestný kříž „Pro ecclesia et pontifice”. Bol členom pražskej Umělecké besedy.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.