124. jesenná aukcia výtvarných diel

22. September 2015, 18:00

Image

Aukcie | 124. jesenná aukcia výtvarných diel

Biografia: Svetlana Fialová sa narodila 5. mája 1985 v Košiciach. Je absolventkou pražskej Akadémie umenia v ateliéri Vladimíra Skrepla. 2015 absolvovala doktorandské štúdium na VŠVU v Bratislave v ateliéri profesora Fischera. 2013 sa stala laureátkou prestížnej britskej ceny za kresbu Jerwood Drawing Prize. Fialová má osobitý kresliarsky jazyk, blízky komiksovej kresbe. Pracuje najmä s figurálnymi motívmi, uprednostňuje zobrazovanie ľudských typov, bizarných bytostí a podivných situácií. Kresbou sprostredkováva osobné zážitky, ale aj inšpirácie z internetových stránok (úchylárium na kyberia.sk, libimseti.cz, rotten.com, zvraceny.cz...) a vysielania komerčných televízií. Pre jej tvorbu je charakteristické popieranie tradičnej perspektívy. S kreslenými motívmi pracuje ako s textom - ukladá ich na seba, vrství, zmenšuje a zväčšuje, podriaďuje ich potrebám vlastnej výpovede. Pracuje s obyčajným guľôčkovým perom alebo aj veľkoformátovým linorytom v kombinácii s akrylom a sprejom. Žije a tvorí v Londýne a Košiciach.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.