124. jesenná aukcia výtvarných diel

22. September 2015, 18:00

Image

Aukcie | 124. jesenná aukcia výtvarných diel

Biografia: Milan Vagač študoval na Škole úžitkového výtvarníctva v Bratislave (2002 – 2006) a na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave (2006 – 2012, prof. Daniel Fischer). Zúčastnil sa na skupinových výstavách: 2009, Plus mínus XXI – spoločná výstava študentov a absolventov ateliéru XXI p.prof. Daniela Fischera; 2009 KE-BA-BB - spoločná poprieskumová výstava študentov KVUaI FU TU v Košiciach, VŠVU v Bratislave a FVU AKU v Banskej Bystrici. "... patrí napriek nízkemu veku už medzi výrazné osobnosti ateliéru s jasne vyhraneným umeleckým programom založeným predovšetkým na skúmaní formálnych ako i obsahových možností maliarskeho média. V skorších prácach, takmer abstraktného charakteru pozostávajúcich z architektonických prvkov, sa primárne venoval štruktúre a formálnemu tvoreniu obrazovej kompozície, pohrával sa s možnosťami divákovho vnímania (Kompozícia I, II, III, 2007). Postupne zaraďuje do obrazov i figurálne prvky, či výseky reality, ktoré buď nanášaním ďalších vrstiev prekrýva a zahmlieva (Púťová atmosféra, Dúha po havárii, 2008) alebo rôznymi spôsobmi skladá do obrazových kompozícií (RGB režim, Továreň, Virtuálna spomienka, 2008). Vagač sa neuspokojuje s vymedzenou obrazovou plochou, snaží sa nachádzať formáty vyhovujúce jeho maliarskemu vyjadreniu - po tvarovej stránke neobvyklé formáty, alebo skladanie jednotlivých menších obrazov do väčšieho kompozičného celku..." (Katarína Slaninová).

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.