62. Aukcia umeleckého remesla a starožitností

13. December 2005

Aukcie | 62. Aukcia umeleckého remesla a starožitností

Biografia: Flámsky maliar Adriaen de Gryeff sa narodil v roku 1665 v Antverpách a zomrel v roku 1715 v Bruseli. Bol synom Jacquesa de Claeuw, zvaného Gryeff, maliara zátiší v Leidene. 1687 sa stal maliarskym majstrom v Gente. 1689 sa odsťahoval do Brusselu, kde začal svoj veľmi úspešný výtvarný život. Po roku 1699, kedy sa vrátil naspäť do Antverp, bol členom gildy Sv. Lukáša. Špecializoval sa na poľovnícke zátišia a poľovnícke scény. Prvé jeho práce boli silne ovplyvnené najmä tvorbou J. Fyta. V neskoršom období nadviazal na výtvarnú tradíciu podobne orientovaných flámskych umelcov J.Gyselsa, J. Ch. Le Vasseura a J. G. Hertela. Mal viacerých nasledovníkov, ktorých tvorba je niekedy ťažko odlišiteľná od samotného Gryeffa.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.