75. Aukcia súčasného slovenského umenia

23. Október 2007

Aukcie | 75. Aukcia súčasného slovenského umenia

Biografia: Cyril Blažo, kultová postava súčasného slovenského umenia, sa narodil 17. 7. 1970 v Bratislave. 1988-94 študoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave (prof. Fischer). Na slovenskú výtvarnú scénu vstupuje v prvej polovici deväťdesiatych rokov. Vo svojej práci sa venuje rôznym médiám - kresbe, maľbe, koláži, fotografii, objektu. Koncom osemdesiatych rokov bol členom legendárnej skupiny 00, ktorá sa neskôr v pozmenenej zostave prezentovala pod názvom Blondiak. "Cyril Blažo prekódováva staré znaky, zmnožuje ich v slobodnej hre a rád vytvára nové, kde uplatňuje ostrovtip, iróniu a následné rozostrenie významov... Často nastoľuje banálne a absurdné situácie hybridnej povahy, kde zotiera mediálne hranice a rozdiely medzi orgianálom, kópiou a obyčajným kokotdákaním. Blažo často "vykorisťuje" staré ilustrácie a reprodukcie z kníh a magazínov, ťaží z vlastnej podomovej zberne starej vizuality bez špeciálnej väzby k dobe jej vzniku. Z tohto retro- a repro-archívu prináša mix výtvarných aforizmov, nemiestnych poznámok, naivných i pikantných humoresiek, kde prevláda zábavná hra, skratka a idiotsky inteligentný humor." (V. Beskid).

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.