77. Zimná aukcia výtvarného umenia a starožitností

27. November 2007

Aukcie | 77. Zimná aukcia výtvarného umenia a starožitností

Biografia: Béla Iványi-Grünwald sa narodil 1867 v Somogysom, zomrel 1940 v Budapešti. 1882-1884 bol žiakom Bertalana Székelyho a Károlyho Lotza na Škole kreslenia v Budapešti. Potom navštevoval Akadémiu Julian v Paríži. 1892 sa vrátil do Mníchova, kde sa pripojil k Hollósyho okruhu a stal sa zakladajúcim členom nagybánskej umeleckej kolónie. Pod vplyvom mladých umelcov vracajúcich sa z Paríža sa odpútal od nagybánskeho prírodného princípu a jeho štýl sa stal dekoratívnejším. Celé desaťročie bol vedúcim majstrom umeleckej kolónie založenej roku 1911 v Kecskeméte. Tu došlo aj k novému umeleckému obratu: maľoval scény z maďarskej nížiny, nadväzujúce na tradície Munkácsyho a László Paála, v tridsiatych rokoch tvoril impresionisticky ladené obrazy Balatonu.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.