81. jesenná aukcia výtvarných diel

07. Október 2008

Aukcie | 81. jesenná aukcia výtvarných diel

Biografia: Erzsébet Angyalffy sa narodila v Pécsi v roku 1861, bola žiačkou Bertalana Székelya a Károlya Lotza. Absolvovala štúdiá aj vo Viedni a v Paríži, od roku 1889 bola činná v Budapešti, kde sa preslávila predovšetkým ako portrétistka a maliarska žánrových scén. Svojim výtvarným prejavom sa snažila zaradiť do prúdu takých maďarských modernistov, akými boli Iványi-Grünwald či Rippl Rónai, na čo autorka odkazuje aj vo svojej predloženej ranej práci, pravdepodobne autoportréte, zachytávajúcom "obraz v obraze", teda Rippl-Rónaiov portrét na stene ateliéru. Diela Erzsébet Angyalffy vlastní aj Maďarská národná galéria. Z literatúry: Szabó, Á. A.: Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona. Nyíregyháza, 2002.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.