88. Aukcia súčasného umenia

27. Október 2009

Aukcie | 88. Aukcia súčasného umenia

Biografia: Jiři Georg Dokoupil sa narodil 3. 6. 1954 v Krnove. 1969 jeho rodina emigrovala do SRN. Študoval maľbu na Akadémii výtvarných umení v Kolíne nad Rýnom a vo Frankfurte. Štúdiá ukončil na Cooper Union v New Yorku (v ateliéri Hansa Haacka). 1980 zakladá skupinu Mülheimer Freiheit (Adamski, Bommels, Dahn, Kever, Naschberger), s ktorou pravidelne vystavoval. Táto skupina v spolupráci s galériou Paula Maenza priniesla výrazné zmeny do výtvarného života osemdesiatych rokov. Jeho diela boli zastúpené na početných medzinárodných prehliadkach postmoderného umenia /Documenta 7 v Kasseli, 18. bienále v Sao Paolo, Bienále v Benátkach/. Pre jeho tvorbu je typická mnohotvárnosť, striedanie výrazových, formálnych o obsahových prostriedkov. Pedagogicky pôsobil ako hosťujúci profesor na výtvarných akadémiách v Amsterdame, Düsseldorfe, Kasseli, Madride, Santa Cruz. Žije a pracuje na Kanárskych ostrovoch, Nemecku a New Yorku. Samostatne vystavoval v Kolíne nad Rýnom (1982),

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.