91. Aukcia súčasného umenia

18. Máj 2010

Aukcie | 91. Aukcia súčasného umenia

Biografia: Dúbravského maliarska tvorba na prítomnej aukcii zastupuje aktuálnu, najmladšiu polohu „csudaiovského“ ateliéru. Vo veľkorozmerných prácach Dúbravský kontinuálne rozvíja individuálny program, postavený na „zdanlivo“ šokujúcich témach. /skúmanie vzťahu mladého a staršieho muža, otázky „submisivity“, odkazy k pornu, S/M.../ Paradoxne, Dúbravský sa z tejto ťažoby dokáže vymaľovať s ľahkosťou a vtipom, ponúka odťažité, ale zjavne prežité /či odžité/ komentovanie súčasnosti. Tým sa odlišuje od prevládajúcej, často až príliš estetizujúcej vlny najmladšej slovenskej maľby. „Dúbravského obrazy prinášajú novú energiu a sviežosť do intelektuálnych vôd dnešnej maľby, hravosťou, narážkami a miešaním štýlov vytvára nový svet nielen zajacov a ľudí, ale aj rôznych pomôcok a vtipných situácií, v ktorých sa jeho hrdinovia ocitajú“. (J. Mrvová) Andrej Dúbravský sa narodil 30.7. 1987. 2004-08 študoval na ŠUV, v oddelení kameňosochárstva. Od 2008 je poslucháčom Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, v 4. Ateliéri prof. Csudaia. Samostatne vystavoval v Galérii M++ v Bratislave (2009) a Hangári Tranzit dielní – medializovaná výstava Štetec a Bitch (spolu s Katarínou Janečkovou. Zaujal aj spoločným projektom s Matejom Fabiánom ''HORROR VACUI'' pre výročnú výstavu VŠVU - up - (to) – date v Galérii Médium.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.