91. Aukcia súčasného umenia

18. Máj 2010

Aukcie | 91. Aukcia súčasného umenia

Biografia: Obrazy Kataríny Janečkovej narábajú s erotikou a s nájdeným seba-obrazom na erotických stránkach amatérov, ale aj so svetom v džungli plnej zvierat a zamaskovaných ľudí, ktorých činnosť nám odhaľuje iba čiastočne, alebo občas napovie názvom: „kto je tu pán?“, „nerob drahoty“ alebo „latexák“. S hravosťou a „pozitívnym“ pohľadom na všetky formy ľudského správania pozoruje, komentuje a s ironickým nadhľadom si vyberá tieto „bežné“ situácie z kohosi života ktoré spája s vlastným životom. Premaľováva ich vo voľnom a často expresívnom rukopise, skrýva a znovu odhaľuje čo všetko sa môže diať v „džungli“ vzťahov a ľudských túžob, voyersky nazerá do súkromia svojich vynaliezavých modelov. (J. Mrvová)

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.