91. Aukcia súčasného umenia

18. Máj 2010

Aukcie | 91. Aukcia súčasného umenia

Biografia: Petra Nováková – Ondreičková je na Slovensku je známa najmä z obdobia 90. rokov, kedy bola súčasťou nástupu novej výraznej generácie absolventov VŠVU. Zaujala najmä inštaláciami, ktoré vynikali empatiou k nenápadným ľudským príbehom, udalostiam všedného dňa. V posledných rokoch sa venuje maľbe, koláži, tvorí objekty – prostredia. Úspešne realizovala aj niekoľko projektov interiérového dizajnu /známa kaviareň Kaaba/. Narodila v Bratislave. 1983 -87 študovala na Strednej škole umelecko-priemyslovej v Bratislave, na oddelení textilného výtvarníctva / prof. J. Berger, K. Pichler / 1987-1993 študovala na Vysokej škole umelecko-priemyslovej v Prahe, v ateliéri textilnej alternatívy / prof. A. Matasová – Teisingerová /. 1993 -1994 absolvovala študijný pobyt v Nottingham Trent University UK, na oddelení sochy, v roku 2007 stáž v Cité des Arts Paris. Od 1992 sa pravidelne zúčastňuje významných kolektívnych prehliadok súčasného umenia. Jej diela sú zastúpené v SNG Bratislava, Galerija Miroslav Kraljevič Zagreb Štátna galéria Banská Bystrica, NG Praha a v súkromných zbierkach.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.