91. Aukcia súčasného umenia

18. Máj 2010

Aukcie | 91. Aukcia súčasného umenia

Biografia: Denisa Rakosky sa narodila 21. februára v Martine. 1998-2002 študovala na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, Katedra grafiky a iné médiá (ateliér voľnej grafiky R. Jančoviča). 2002-04 na katedre Grafiky a iných médií u prof. Popoviča. 2002-2003 študovala na vysokej škole múzických umení v Bratislave. Od 1993 sa pravidelne zúčastňuje výberových kolektívnych výstav. Vo svojich dielach tematizuje intimitu, súkromie, telesnosti, ale aj bolesti, hľadania integrity. V ostatnom období jej diela získavajú ešte výraznejší biografický aspekt , dominuje im moment sebareflexie a sebaprezentácie. Hoci sa jej tvorba často tematicky prelína s programami feministicky orientovaných umelkýň, jej snahou nie je systematické sledovanie takto vytýčeného plánu. „Rakoský netvorí so snahou o vyslovene konceptuálne feministické umenie, výsledkom jej prác je „art as idea““ Venuje sa konceptuálnemu umeniu, video-artu, kresbe a maľbe ako aj kurátorským aktivitám. Z literatúry: Denisa Rakoský. Kat. výstavy. Bratislava 2008.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.