94. Aukcia súčasného umenia

26. Október 2010

Aukcie | 94. Aukcia súčasného umenia

Biografia: Viliam Slaminka sa narodil 10. júna 1985 v Humennom. 2000 - 2004 študoval propagačnú grafiku na Škole úžitkového výtvarníctva v Košiciach. 2004 – 2010 na Vysokej škole výtvarných umení, v IV. ateliéri prof. Csudaia. Venuje sa maľbe, kresbe, komixu, videu, priestorovým inštaláciám a počítačovém grafike. Vo svojej tvorbe kladie dôraz na jednoduchosť, tvarovú štylizáciu a farbu. Pri spracovaní jednotlivých námetov je u Slaminku neustále prítomný pojem "Hry"- s materiálom, témou, alebo spôsobom prezentácie. Nie je to však len cez hru, ale aj dôvtip, cez ktorý vníma svoje námety. Nezávažnosť tém a ľahkosť riešenia sú Slaminkovými najzásadnejšími prostriedkami a zároveň aj výsadou v rámci aktuálnej slovenskej maľby. Vystavoval: *Na mieru*, Fru Fru gallery, Bratislava; *Parallels*, Barcsay Hall of the Hungarian University of Fine Arts, Budapešť; *Super Hi-Fi stereo video*, Galéria Mladých, Nitra; *9 SCULPTURES*, kressling gallery, Bratislava; *Videonight dva uzly/two points*, Galéria Jána Koniarka,Trnava.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.