94. Aukcia súčasného umenia

26. Október 2010

Aukcie | 94. Aukcia súčasného umenia

Biografia: Jozef Srna patrí ku tej menšinovej skupine mladých výtvarníkom, ktorí vsadili na „klasický“ maliarsky prejav. V prítomnej aukcii prezentujeme líniu jeho tvorby, ktorá sa zameriava na zachytenie krajiny. Srnov záujem o krajinomaľbu spočíva primárne v snahe zachytiť jej premeny, podmienené najmä klimatickými zmenami. Aj preto je takmer výhradne námetom jeho obrazov more a obloha. Už vo svojej diplomovej práci Búrka v roku 2004 s úspechom prezentoval základné princípy svojej maliarskej filozofie postavenej na snahe verne zobraziť „bežné“ prírodné javy, ozvláštnené dôraznou prácou s farbou a svetlom. V zvolenom programe pokračuje naďalej, od realistického zobrazenia sa posúva k abstraktnejším polohám, smeruje k metafyzickému poňatiu krajiny. Jozef Srna sa narodil 4. 3. 1979 v Bratislave. 1994-1998 študoval na Škole úžitkového výtvarníctva v Bratislave, odbor reštaurovanie drevených pamiatok. 1998-2004 pokračoval v štúdiu na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, v Otvorenom ateliéri Rudolfa Sikoru. 2001 absolvoval študijný pobyt na Akademii výtvarných umění v Prahe, v Maliarskej škole Antonína Střížka. Samostatne vystavoval: Pred obrazom, Nitrianska galéria, Nitra (2006), Svetlo a dráma, Považská galéria umenia, Žilina (2007).

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.