97. aukcia súčasného umenia

17. Máj 2011

Image

Aukcie | 97. aukcia súčasného umenia

Biografia: Prekladaná kolekcie kresieb z rozsiahlej série Mind Games vznikla počas tvorivého pobytu v ateliéroch Strabag, ktorý umelkyňa absolvovala v rámci svojej nominácie za finalistku prestíženej ceny Strabag Artaward International. „Kresby Márie Čorejovej sa v istom zmysle dajú označiť za intímne. Vypovedajú o niečom, čo celkom presne nepoznáme, čomu nerozumieme, čo ale súvisí s osobným svetom Márie Čorejovej... Možno ich analyzovať, interpretovať, hľadať, blúdiť, byť nimi fascinovaný, ale nikdy ich celkom nepochopiť. S kresbami Márie Čorejovej treba komunikovať - osobne a intímne - a tým dynamizovať a dotvárať ich vlastný, stále sa rozvíjajúci príbeh.“ (J. Čarný). Mária Čorejová (1975) je absolventkou maliarskej školy prof. Daniela Fischera na bratislavskej Vysokej škole výtvarných umení. Doteraz bola slovenskému a medzinárodnému publiku známa predovšetkým ako maliarka, videoumelkyňa a neúnavná kultúrna organizátorka (burundi, 13m3). Mária Čorejová sa narodila 1975 v Bratislave. V roku 2000 absolvovala Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave. Doplnila si vzdelanie na Slippery Rock University, PensylvaniaUSA (1998) a na University of Houston. Clear Lake, Houston, Texas USA (1999). V rámci Fubrightovho štipendia absolvovala ročný pobyt na Art Institute of Boston, Massachsetts, USA (2002-2003). V roku 2004 sa stala spoluzakladateľkou média klubu BURUNDI a v roku 2005 založila združenie 13 kubíkov, kde je súčasnosti projektovou a programovou koordinátorkou. Na svojich umeleckých projektoch obvykle spolupracuje s Michaelou Nociarovou Razusovou. Je autorkou niekoľkých interaktívnych projektov, ktoré pripravila s umelcom Keviom Hamiltonom (USA).

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.