98. letná aukcia vytvarných diel a starožitností

07. Jún 2011

Image

Aukcie | 98. letná aukcia vytvarných diel a starožitností

Biografia: István (Štefan) Szkicsák-Klinovszky (Skyčák-Klinovský) sa narodil v Pešti v roku 1822, zomrel v Budapesti po roku 1880. Jeho rodina pochádzala z Horného Uhorska – zo Slovenska, z Oravy. Umelecké vzdelanie získal v Pešti a podnikol aj študijnú do Ríma. V roku 1845 dokonca vystavoval na Národnom salóne v Pešti. O jeho živote toho veľa nevieme a rovnako je málo známe aj jeho dielo. Na aukciách v susednom Maďarsku sa však jeho obrazy niekoľkokrát vyskytli. Jeho štýl bol výrazne ovplyvnený kontaktmi s dielom súdobých velikánov biedermeierovského maliarstva ako bol Amerling či Borsos. Venoval sa prevažne komerčne úspešnému žánru, historickým témam a známe sú aj kópie malieb niekoľkých jeho súčasníkov.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.