99. jesenná aukcia výtvarných diel

04. Október 2011

Image

Aukcie | 99. jesenná aukcia výtvarných diel

Biografia: Louis Valty (Valtat) sa narodil 8.8.1869 v Dieppe v Normandii, zomrel roku 1952. Jeho umenie sa spája s hnutím fauvistov. Študoval na Akadémii Julien v Paríži (prof. Dupré). Jeho spolužiakmi boli okrem iných Albert Andre, Maurice Denis, Piere Bonnard a Eduard Vuillard. Stal sa tak súputníkom nabistov, aj keď syntetizmus Paula Gauguina ho ovplyvnil až v závere tvorby. Inak bol po celý život skôr tradičným, dôsledným impresionistom s občasnými nábehmi do radikálnejšieho pointilizmu. 1890 si založil vlastné štúdio v Rue Glacier v Paríži. 1893 debutoval v Salóne nezávislých umelcov. 1894 spolupracoval s Albertom André a Lautrecom pri tvorbe divadelných dekorácií. Trpel tuberkulózou – preto v neskoršom veku časté cesty a maľovanie v mestách a mestečkácht na pobreží Stredozemného mora (Banyuls, Antheor, Saint Tropes). Práve v tomto období sa jeho paleta zosvetlila a do istej miery aj akceptovala fauvistickú arabesku, najmä v krajinárskej tvorbe.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.