80. letná aukcia výtvarných diel a starožitností

10. Jún 2008

Aukcie | 80. letná aukcia výtvarných diel a starožitností

Biografia: Darina Gladišová sa narodila 15. 4. 1953 v Záhorciach, okres Dolný Krtíš. V rokoch 1969-73 študovala na Strednej pedagogickej škole v Leviciach. V rokoch 1974-80 na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, kde absolvovala v Oddelení krajinárskej a figurálnej maľby prof. Jána Želibského. Súčasné obchodné renomé Dariny Gladišovej možno charakterizovať na úrovni dobrého priemeru strednej generácie našej súčasnej maľby. D. Gladišová patrí k akémusi "strednému prúdu", ktorý uctieva klasické hodnoty tradičnej závesnej maľby a jej experimenty sú limitované predovšetkým zdôraznením obsahových ambícií. Diela D. Gladišovej sú v majetku Slovenskej národnej galérie, Galérie mesta Bratislavy a ďalších štátnych galérií, ako aj v súkromných zbierkach doma i v zahraničí.

Aukcie

156. Zimná aukciaNa aukcii bolo vydražených 51 diel (50%) v celkovej hodnote 493 350 €. Nevydražené diela je možné zakúpiť v našich výstavných priestoroch.

Newsletter

Ak chcete byť pravidelne informovaný, a dostávať aktuálne informácie o činnosti spoločnosti SOGA, prihláste sa do nášho mailing listu.